Privreda

Pratite nas na Google news

Francuski ministar: Reno bi mogao da nestane

Francuski ministar: Reno bi mogao da nestane
Foto: Ilustracija | Francuski ministar: Reno bi mogao da nestane
Srna

PARIZ - Francuski proizvođač automobila "Reno" mogao bi uskoro nestati ukoliko ne dobije pomoć da se izbori sa posljedicama krize u vezi sa pandemijom virusa korona, rekao je danas ministar finansija Bruno le Mer, napominjući da gigant mora da se prilagodi situaciji.

"Le Mer" je u izjavi za francuske medije naveo da postrojenje "Renoa" u Flinu ne smije biti zatvoreno i da kompanija treba da očuva što je više moguće radnih mjesta u Francuskoj ali i da ostane konkurentna.

Prema njegovim riječima, direktor "Renoa" Žan-Dominik Senar naporno radi na novoj strategiji i ima podršku francuske administracije.

On je za list "Figaro" naglasio da još nije potpisao pozajmicu od 5,5 milijardi evra za "Reno" i da su razgovori u toku.

Francuska administracija neprestano ističe da proizvođači automobila moraju vratiti fabrike u zemlju u zamjenu za podršku od vlasti, te da bi trebalo da rade na ekološki prihvatljivim vozilima sa nižim nivoom zagađenja.

"Reno" je partner u širem savezu sa japanskim kompanijama "Nisan" i "Micubiši".

Japanski mediji su ranije javili da "Nisan" razmatra mogućnost ukidanja 20.000 radnih mjesta širom svijeta i da će pažnju usmjeriti na Evropu i zemlje u razvoju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije