Privreda

Pratite nas na Google news

GIKIL imenovao novu upravu

GIKIL imenovao novu upravu
Foto: Fena | GIKIL imenovao novu upravu
Fena

Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac (GIKIL) dobila je novu Upravu na konstitutivnoj sjednici Nadzornog odbora koja je održana juče.

Za novog generalnog direktora kompanije imenovan je Dževad Kasumović, dok je Suad Imamović potvrđen na mjesto zamjenika generalnog direktora, saopšteno je iz GIKIL-a.

Na mjesto izvršnog direktora za proizvodnju imenovan je Almin Suljić, a Jasmin Ovčina je novi izvršni direktor za SCM (Supply Chain Management). Nova Uprava dobila je i novog izvršnog direktora za finansije, te će ovu funkciju u narednom periodu vršiti Osman Abadžić.

Izboru članova nove Uprave prethodilo je imenovanje predsjednika Nadzornog odbora, te je na ovu poziciju jednoglasno izabran univerzitetski profesor Abdel Đozić.

"Uprava je sastavljena od trenutnih i bivših zaposlenika GIKIL-a koji imaju bogato, dugogodišnje iskustvo u rukovodnim strukturama kompanije. Uz pet imenovanih naknadno će, prema odluci, biti postavljen i šesti član Uprave. Ubijeđeni smo da će uz novi tim, uključujući i Nadzorni odbor, kompanija krenuti snažnim koracima naprijed uz privlačenje novih investitora i osiguranje stabilnosti poslovanja", kazao je Đozić.

Na Skupštini društva koja je održana protekle sedmice, a nakon razrješenja svih ranijih članova, GIKIL je dobio novi Nadzorni odbor. U novi sastav ovog nadzornog tijela imenovani su Hajrudin Kunalić, Enver Arnautović, Abdel Đozić, Abdulah Zukić i Jasmin Nukić.

Održavanje Skupštine društva i izbor novog sastava Nadzornog odbora uslijedili su nakon što je donesena odluka o isključenju člana društva GSHL u likvidaciji, u skladu sa odredbama Zakona o privrednim društvima FBiH. Juče je održana i konstitivna sjednica Nadzornog odbora, uz izbor i imenovanje i novih članova Uprave, čime su uspostavljeni funkcionalni organi korporativnog upravljanja u GIKIL-u.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije