Privreda

Gašić: Podrška razvoju turizma

Gašić: Podrška razvoju turizma
Foto: Arhiva | Gašić: Podrška razvoju turizma
Srna

KRUPA NA UNI - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je danas u Krupi na Uni da će Ministarstvo pomoći razvoj turizma u ovoj opštini, posebno na realizaciji projekta u Hašanima.

"Vidimo da se odvijaju poslovi u ovom selu na obnovi kuće Branka Ćopića, a resorno ministarstvo će pružiti stručnu pomoć u razvoju turizma u ovoj lokalnoj zajednici", rekla je Gašićeva novinarima poslije razgovora sa načelnikom opštine Krupa na Uni Mladenom Kljajićem.

Ona je naglasila da je na sastanku sa Kljajićem definisano da plan razvoja bude prvi naredni korak.

"Imamo ljude svih generacija koji treba da posjete ovo mjesto, međutim neophodno je izgraditi dodatne sadržaje kako bi se turisti ovdje zadržali. U tom smjeru treba da razmišljamo, a onda neće izostati ni podrška Ministarstva, finansijska i svaka druga ukoliko se bude definisalo kao potreba da razvijamo dodatne sadržaje na ovoj lokaciji", istakla je Gašićeva.

Kljajić naveo da ova lokalna zajednica unapređuje turizam i da sve ide ka tome.

On ističe da u ovoj opštini planiraju da uz pomoć ministarstava Srpske osnuju ustanovu koja će upravljati kućom, mlinom i školom u Hašanima i koja će zaokružiti turističku cjelinu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije