Privreda

Glavna kancelarija Privredne komore Izraela u BiH otvorena u Mostaru

Glavna kancelarija Privredne komore Izraela u BiH otvorena u Mostaru
Foto: Ustupljena fotografija | Glavna kancelarija Privredne komore Izraela u BiH otvorena u Mostaru

MOSTAR - Glavna kancelarija Privredene komore Izraela u BiH otvorena je danas Mostaru.

Privredna komora Države Izrael u BiH je nezavisna neprofitna organizacija čiji je glavni cilj pružanje podrške preduzećima u BiH i Izraelu, unapeđenje privredne saradnje i olakšavanje bilateralnih ulaganja između zemalja.

"Ciljevi Komore biće postignuti uz zalaganje njenog menadžmenta, pravnog tima, koji raspolažu opsežnim znanjem, iskustvima i umrežavanjem oba tržišta. Komora će pomoći svim vrstama preduzeća u prepoznavanju poslovnih prilika koje im najviše odgovaraju, pomoći će u uspostavljanju sinergijskih veza i poslovnih partnerstava, savjetovaće ih u vezi s odgovarajućim strategijama poslovnog pozicioniranja u obje zemlje i pomoći će ukloniti barijere što je više moguće i minimizovati rizike umanjivanjem neizvjesnosti, rješavanjem pravnih i proceduralnih pitanja, kulturološke razlike i još mnogo toga", saopšteno je iz Glavne kancelarije Privredne komore Izraela u BiH.

Dodatne filijale trebale bi biti otvorene u Sarajevu i Banjaluci.

"Osnivanje Prevredne komore Izrael-Bosna i Hercegovina na Zapadnom Balkanu je prelomni događaj, koji će u svojoj prvoj fazi povećati izloženost ove regije izraelskim preduzetnicima, a kasnije će stvoriti značajna poslovna partnerstva između stranaka. Čestitke imenovanom predsjedniku Gospodarske komore Izrael-Bosna i Hercegovina, gospodinu Amiru Kabiriju, na ovoj važnoj inicijativi posebno u danima kada se međunarodna trgovina suočava s velikim izazovima", rekao je Noah Gal Gendler, ambasador Izraela u BiH.

"Privredna komora Države Izrael u Bosni i Hercegovini služiće kao most između ekonomija dva naroda. Naš cilj je stvoriti snažne temelje za izraelska ulaganja u područja obnovljive energije, poljoprivrednih tehnologija, proizvodnje i visoke tehnologije. Inovativnost, kreativnost i odlučnost pozicionirali su Izrael na čelo vodeće globalne ekonomije i nacije u razvoju, uprkos suočavanju s brojnim izazovima. Ove vrijednosti i osobine nalaze se i u BiH, a jedan od ciljeva Komore je da ih uzdigne i promovira, čime ćemo uspostaviti čvrste temelje za buduću saradnju temeljenu na razmjeni znanja, trgovini, investicijama i zajedničkim vrijednostima", rekao je Amir Gros Kabiri, predsjednik Privredne komore Izraela u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije