Privreda

Glencore "kupio" Aluminiju još četiri dana života

Glencore "kupio" Aluminiju još četiri dana života
Foto: N.N. | Glencore "kupio" Aluminiju još četiri dana života

MOSTAR - Kompanija "Glencore" osigurala je finansijska sredstva za kupovinu struje i sirovina za rad "Aluminija" za sljedećih četiri dana.

"Taj potez našega dugogodišnjeg partnera i potencijalnog investitora na tragu je posljednjega pokušaja iznalaženja rješenja za naše preživljavanje", saopšteno je iz uprave.

Iako planirani sa sutra, termini za sastanak čelnih ljudi "Glencorea" i vrha Vlade FBiH pomjereni su za ponedjeljak, a tada će se posljednji put pokušati postići dogovor u vezi s cijenom električne energije za nastavak poslovanja Aluminija.

"Zahvalni smo Glencoreu što nas kraj ne će stići u prvoj minuti subote, ali kako i ne bismo mogli dalje bez njihovih sredstava, tako ne ćemo moći dalje ni nakon utorka ako u ponedjeljak doživimo još jedan fijasko. Mi nemamo mjesece za dubinska snimanja! Mi novca za rad nemamo! To će, ujedno, biti i posljednji put da oni koji su previše puta čuli kako se gasimo - čuju rad naših pogona. Ako u ponedjeljak rješenje ne bude na stolu, buka iz naših proizvodnih hala preći će u itekako glasnu tišinu", saopšteno je iz Aluminija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije