Privreda

Gluhaković: Jahorina i banje turistički potencijal Srpske

Gluhaković: Jahorina i banje turistički potencijal Srpske
Foto: Srna | Gluhaković: Jahorina i banje turistički potencijal Srpske

BEOGRAD - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković večeras je u Beogradu na promociji turističkih ponuda regiona, ukazao na banjski turistički potencijal Srpske, kao i na turističku ponudu Jahorine.

Gluhaković je otvorio "Beogradski manifest" - jedinstvenu platformu za promociju turističkih ponuda regiona, izrazio zadovoljstvo što je Republika Srpska zemlja partner ove, četvrte po redu, manifestacije.

On je pozvao posjetioce da dođu na Kalemegdan gdje je predstavljeno bogatstvo Srpske, a potom i u Srpsku da bi se uvjerili u sve to, ali i u gostoprimstvo ljudi.

Gluhaković je istakao da su turistički radnici Srpske pripremili veoma ozbiljan nastup za sva tri dana trajanja manifestacije.

Prema njegovim riječima, ono što će biti prikazano u naredna tri dana donijeće pozitivne efekte za Republiku Srpsku.

"Posebno želim da naglasim da je naša olimpijska ljepotica Jahorina zabilježila izvanredan rezulat u zimskoj sezoni, a ovdje se predstavlja i za nastupajuću ljetnu sezonu", rekao je Gluhaković.

On je ukazao da Srpska sa ponosom može da kaže da ima i veliki potencijal u oblasti festivala, nacionalne parkove Kozaru i Sutjesku, kao i niz drugih turističkih destinacija, od Kostajnice do Trebinja.

"Želim da naglasim naš banjski potencijal i sve ono što zdrava sredina može da ponudi na ovim prostorima, a s ponosom mogu da kažem da je to Republika Srpska", rekao je Gluhaković.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić istakao je da je ovo prilika da se Srpska i njeni turistički potencijali predstave na najbolji mogući način.

On je ukazao na banjski turistički potencijal i na turističku ponudu Jahorine.

"Tu su svakako i drugi krajevi kao što su Hercegovina i grad Trebinje, grad Zvornik, opština Višegrad i sve ono što krasi Srpsku", rekao je Klokić.

Turistička ponuda Republike Srpske biće predstavljena uz podršku Turističke organizacije Srpske i Predstavništva Republike Srpske u Beogradu, čiji je direktor Mlađen Cicović prisustvovao otvaranju manifestacije.

Na ovogodišnjoj manifestaciji predstaviće se više od 60 učesnika iz Srbije, Republike Srpske, Slovenije i Crne Gore, rekla je predstavnik "Beogradskog manifesta" LJiljana Vuković.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je Srpska partner manifestacije i što će biti u prilici da prikaže destinacije kojima raspolaže.

"Beogradski manifest" je osmišljen tako da posjetiocima što vjernije prenese autentični duh, atmosferu, te kulturne i turističke vrijednosti učesnika.

Manifestacija, koja se održava na Kalemegdanu, trajaće do nedjelje, 27. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije