Privreda

"Građanima je Srpska najinteresantnija za doček Nove godine"

"Građanima je Srpska najinteresantnija za doček Nove godine"
Foto: Grad Banjaluka | "Građanima je Srpska najinteresantnija za doček Nove godine"

BANJALUKA - U većini gradova u Republici Srpskoj pripremljen je prigodan novogodišnji program, zbog čega su građani zainteresovani da Novu godinu dočekaju upravo u jednom od tih gradova ili turistički atraktivnih lokacija u Srpskoj, rečeno je Srni u republičkoj Turističkoj organizaciji.

Prema podacima ove organizacije, osim domaćih, postoji i veliko interesovanje i turista iz regiona i inostranstva.

"Na Olimpijskom centru `Jahorina` odavno se traži krevet više za vrijeme novogodišnjih praznika, a brojni ugostiteljski objekti u vlastitoj organizaciji pripremaju programe kako bi turistima proslavu najluđe noći učinili nezaboravnom", istakli su u Turističkoj organizaciji.

U mnogim gradovima Srpske doček će biti organizovan i na otvorenom.

Iz Turističke organizacije dodaju da se u Banjaluci očekuje nastup Goce Tržan i grupa "Legende" i "Galija", dok je u banjalučkom parku "Petar Kočić" otvoren Zimski market "Zimzobal", koji je i ove zime mjesto praznične atmosfere, sjajnih dešavanja i bogate gastronomske ponude.

Za doček Nove godine na gradskom Trgu slobode u Trebinju nastupiće Peđa Jovanović, a noć ranije građane i goste zabavljaće Boris Režak i Rogati.

"„Osim ovih koncerata pripremljeni su i propratni sadržaji, kao što je organizacija dječije Nove godine, novogodišnji bazar, različite izložbe i avantura animatori, što su dodatni razlozi zbog kojih vlada interesovanje za Trebinje", naveli su iz Turističke organizacije.

U narednih nekoliko dana biće poznati i novogodišnji programi u ostalim gradovima Srpske.

Iz banjalučke agencije "Unis turs" rekli su Srni da je ovogodišnja ponuda raznovrsna kada je riječ o novogodišnjim putovanjima, a najviše je rezervacija za individualne polaske.

"„Građani su zaintersovani za proslavu Nove godine u sklopu zimovanja, a najprivlačnije destinacije su im Kopaonik i Jahorina", istakli su iz banjalučke agencije.

Agencija u ponudi nudi standardni program "put u nepoznatom pravcu", koji je, kako kažu, rasprodat u jako kratkom vremenskom roku.

Kada je riječ o evropskim destinacijama, u agenciji su naglasili da nemaju organizovana putovanja, ali da su bile individualne rezervacije za mnoge evropske gradove.

Govoreći o cijenama aranžmana, iz "Unis tursa" su rekli da su više nego prethodnih godina, kao i da konačni iznosi zavise od kategorije hotela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije