Privreda

Gradnja autoputa Prijedor-Banjaluka obuhvatiće oko 440 objekata

Gradnja autoputa Prijedor-Banjaluka obuhvatiće oko 440 objekata
Foto: N.N. | Gradnjom autoputa biće obuhvaćeno oko 100 objekata na području Prijedora

PRIJEDOR - Izgradnjom autoputa Prijedor-Banjaluka na području grada Prijedora biće obuhvaćeno oko stotinu objekata privatnog vlasništva, od kojih oko 60 odsto pomoćnih, a 40 odsto stambenih, izjavio je danas gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Đaković je na konferenciji za novinare rekao da se ovim autoputem na području Banjaluke zahvata oko 340 objekata, da je dužina prijedorskog dijela 19 kilometara, a banjalučkog 20.

"Pozivamo sve zainteresovane da do 5. marta izvrše uvid u nacrte auto-puta i da dostave eventualne primjedbe u pisanoj formi, kao i da dođu na javnu raspravu o nacrtima koja će se održati 4. marta u kinu `Kozara` i na kojoj takođe mogu iznijeti stvari koje uoče", poručio je Đaković.

Nacrti plana parcelacije za auto-put dionica Banjaluka-Prijedor i izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu autoputa dionice Banjaluka-Prijedor izloženi su u prostorijama Gradske uprave i sve informacije dostupne su u Odjeljenju za prostorno uređenje.

"Ovaj autoput uključuje se na auto-put Banjaluka-Gradiška u mjestu Kuljani u Banjaluci, a gradi se do izlaska na magistralni put između naselja Kalate i crkve u Gornjim Orlovcima. Definisana je jedna petlja koja se nalazi između Babića i Omarske i moći će joj se prići sa magistralnog puta i iz smjera Kozarca i iz smjera Omarske", naveo je Đaković.

Uvid u nacrte ovih dokumenata može se izvršiti svakim radnim danom od 7.30 do 15.30 časova u Prijedoru, kao i od 8.00 do 16.00 časova u Instututu za građevinarstvo "IG" Banjaluka koji je nosilac izrade plana i izvještaja.

Za ovaj autoput predviđena je vrijednost radova od oko milion maraka po dužnom kilometru. U narednoj fazi uslijediće auto-put Prijedor-Novi Grad i brzi put Prijedor-Kozarska Dubica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije