Privreda

Granični prelaz "Svilaj" dobio odobrenje za upotrebu

Granični prelaz "Svilaj" dobio odobrenje za upotrebu
Foto: Fena | Granični prelaz "Svilaj" dobio odobrenje za upotrebu

Federalno ministarstvo prostornog uređenja saopštilo je da su okončane aktivnosti i postupci u vezi s tehničkim pregledom građevinskih radova izvedenih na Graničnom prelazu "Svilaj", te je izdato odobrenje za upotrebu.

Time je završen postupak koji je pokrenut po zahtjevu Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, čime je omogućeno korištenje tog graničnog prelaza iz ugla kvaliteta izvedenih radova i bezbjdnosti.

Iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja ističu da su ranije izdata odobrenja za upotrebu dionice Autoputa "Odžak – Svilaj" investitora JP Autoceste Federacije BiH, te odobrenje za upotrebu mosta "Svilaj" preko rijeke Save, na čijem prijemu su radili nadležni organi iz Republike Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Tako je funkcionalni kompleks dionice auto-puta, graničnog prelaza i mosta preko rijeke Save,  spreman za korištenje te će uveliko biti od pomoći za povezivanje Bosne i Hercegovine s međunarodnim prometnim koridorima, saopšteno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije