Privreda

Hercegovački biznismen otvara najsavremeniju fabriku kartona u regionu

Hercegovački biznismen otvara najsavremeniju fabriku kartona u regionu
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL | Hercegovački biznismen otvara najsavremeniju fabriku kartona u regionu

GRUDE - Preduzetnik iz BiH i vlasnik kompanije “Violeta” Petar Ćorluka uskoro u Grudama otvara najmoderniju fabriku kartonske ambalaže u regionu, koja je već krajem prošle godine krenula s testnom proizvodnjom, a riječ je o investiciji vrijednoj 35 miliona evra.

“Cijeli proces proizvodnje prate najmoderniji softveri, naše mašine zadovoljavaju najviše svjetske standarde. Fabrika se prostire na 30.000 kvadratnih metara zatvorenog prostora. Ukupna vrijednost investicije je 35 miliona eura”, izjavio je u razgovoru za agenciju Fena, Petar Ćorluka.

Potvrdio je kako je krenula i testna proizvodnja, a da službeno otvaranje fabrike još nije definisano, ali da će “biti uskoro”.

“Kao što smo najavljivali u ranijim intervjuima, u septembru 2023. godine je došla oprema za proizvodnju kartonske ambalaže, a u decembru je krenula testna proizvodnja. Za sada proizvodimo kartonsku ambalažu za naše potrebe”, rekao je preduzetnik iz Gruda.

Kapacitet fabrike po smjeni je 60.000 tona, a glavni plan je da se zadovolje potrebe domaćeg tržišta.

“Prvenstveno želimo zadovoljiti potrebe BiH tržišta, ali proizvode planiramo lansirati na tržišta od Austrije do Grčke”, izjavio je Ćorluka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije