Privreda

Horvat: "Agrokor" osposobiti za tržišnu utakmicu

Horvat: "Agrokor" osposobiti za tržišnu utakmicu
Foto: N.N. | Horvat: "Agrokor" osposobiti za tržišnu utakmicu

ZAGREB - U procesu nagodbe u "Agrokoru" neće svi biti potpuno zadovoljni, ali je namjera Vlade Hrvatske da ovaj koncern osposobi za tržišnu utakmicu i promijeni njegovu filozofiju poslovanja, rekao je hrvatski ministar privrede, preduzetništva i zanatstva Darko Horvat.

Horvat je novinarima u Zagrebu rekao da "Agrokor" i sva zavisna trgovačka društva moraju postati drugačiji servis za hrvatske građane, a prvenstveno u predstojećoj turističkoj sezoni.

Na pitanje o medijskim napisima da ruska Sberbanka planira da ostane u novom "Agrokoru" maksimalno tri-četiri godine, a onda da ga proda, Horvat je naveo da ne bi o tome spekulisao i da u ovom trenutku sa predstavnicima te ruske banke nije razgovarao, prenose hrvatski mediji.

Jedan od čelnih ljudi Sberbanke Maksim Poletajev rekao je juče u Zagrebu da ta banka planira da zadrži udio u koncernu "Agrokor".

"Želimo da se što prije postigne nagodba, a cijeli proces bi mogao biti završen do kraja mjeseca", istakao je Poletajev nakon sastanka sa predsjednikom i potpredsjednikom hrvatske Vlade Andrejom Plenkovićem i Tomislavom Tolušićem.

Na pitanje koliki bi udio mogla imati Sberbanka u "Agrokoru", Poletajev je odgovorio da "to zavisi od nagodbe, kompromisa i evaluacije".

Sberbanka će, kako prenose hrvatski mediji, biti najveći pojedinačni vlasnik budućeg "Agrokora". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije