Privreda

Huawei demantuje prekid proizvodnje smartfona

Huawei demantuje prekid proizvodnje smartfona
Foto: Ilustracija | Huawei demantuje prekid proizvodnje smartfona

PEKING - Kineski tehnološki div Huawei demantovao je informacije o privremenoj obustavi proizvodnje pametnih telefona, dok kompanija pokušava da prebrodi posljedice stavljanja na crnu listu u SAD, javili su kineski mediji.

Američke korporacije, poput Googlea i Microsofta, kao i proizvođači poluvodiča Intel, Qualcomm i Broadcom, prekinuli su veze s kineskim gigantom.

List "South China Morning Post" piše da je američka zabrana transfera tehnologije azijskoj firmi onemogućila Huawei da nabavi zalihe ključne za međunarodna tržišta.

Dodaju kako je Foxconn, kompanija koja proizvodi ključne dijelove Huaweijevog telefona, suspendovala nekoliko proizvodnjih linija nakon što je Huawei smanjio narudžbe.

Iz Huaweija su to demantovali uz poruku da je proizvodnja normalna, bez ikakvih poremećaja.

Huawei je planirao da do 2020. godine postane najpopularniji dobavljač mobilnih telefona, ali zbog odluke SAD-a mora da preispita tu ambiciju.

"Kako je nastala nova situacija, prerano je za reći da li smo u stanju da ostvarimo taj cilj", izjavio je šef odjeljenja za pametne telefone u Huaweiju Žao Ming, prenosi "SEEbiz".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije