Privreda

I ponuda Srpske na sajmu turizma u Beogradu

I ponuda Srpske na sajmu turizma u Beogradu
Foto: N.N. | I ponuda Srpske na sajmu turizma u Beogradu

BEOGRAD - Međunarodni sajam turizma u Beogradu, koji počinje dana, okupiće izlagače iz 40 zemalja, a svoje turističke potencijale predstaviće i Republika Srpska.

Iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske organizuje prezentaciju turističke privrede Srpske, saopšteno je da će turističke organizacije iz Republike Srpske imati na raspolaganju štand od 70 metara kvadratnih.

"Turistička organizacija Republike Srpske planirala je da u okviru prezentacije poseban akcenat bude stavljen na promociju ljetne turističke sezone Srpske. U prvom redu je Olimpijski centar `Jahorina` i ponuda u ljetnim mjesecima, a zatim rafting na rijekama Tara i Vrbas, pješačenje kroz nacionalne parkove Sutjeska i Kozara, kao i banje Republike Srpske i seoski turizam", navedeno je u saopštenju.

Biće predstavljena i etno-sela, flajfišing u Republici Srpskoj sa osvrtom na top-destinacije i najpoznatije rijeke za mušičarenje /Janj, Pliva, Ribnik i Sana/, koje su po kvalitetu uvrštene na svjetsku mapu mušičara, kao i sitibrejk ponuda gradova Banjaluka i Trebinje.

Ponude i mogućnosti predstaviće turističke organizacije Višegrad sa banjom "Vilina vlas", kao i Srebrenica, Banjaluka, Drinić, Nevesinje, Bijeljina sa banjom "Dvorovi", Novi Grad, Bileća, Rogatica, Sokolac, Kozarska Dubica, Šekovići, Prijedor, Laktaši i Teslić.

Predstaviće se i Zvornik i "ZTR Grafikus", Etno-selo "Stanišići" iz Bijeljine, Vinarija "Vukoje" iz Trebinja, Zdravstveno-turistički centar Banja Vrućica, kompanija "Boksit" iz Milića, "LJekobilje" Ljubinje, Rasadnik "Nešković" iz Bratunca, hotel i destilerija "Monogram" i Turistička agencija "Asamo tur" Trebinje.

Predviđeno je da na štandu Republike Srpske bude organizovana i promocija monografije "Vjerski objekti nacionalnih manjina u BiH", čiji autori su LJubiša Preradović, Milijana Okilj, Miroslav Milinović i Gordana Preradović.

Turistička organizacija "Jahorina" će ove godine prvi put imati sopstveni štand, veličine 50 metara kvadratnih, a biće dizajniran u saradnji sa istoimenim Olimpijskim centrom i smješten u hali jedan Beogradskog sajma.

Na štandu će se predstaviti i Udruženje hotelijera Jahorina, kao i Ski-centar Ravna planina i Trebević.

"Biće predstavljena cjelokupna turistička ponuda, sa naglaskom na planirana dešavanja u martu na Jahorini, kao i na ljetnu turističku sezonu", navedeno je u saopštenju.

Na Sajmu će se predstaviti i Turistička organizacija opštine Bileća i lokalno Udruženje guslara i epskih pjesnika "Vojvoda Vlatko Vuković".

"U okviru promocije biće prikazana tradicionalna hercegovačka svadba, kojom ćemo, vjerujem, privući veliku pažnju posjetilaca", rekao je ranije direktor Turističke organizacije opštine Bileća Nikola Bajović.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji najavilo je da će i ove godine organizovati nastup vinara i vinograda iz Republike Srpske na Sajmu vina "Beovajn 2020", koji se odvija u vrijeme i u okviru Sajma turizma.

"Ovo je šesta godina kako vinari Republike Srpske u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji učestvuju na ovom sajmu i svake godine dobiju i velike nagrade", naveli su iz Predstavništva.

Na funkcionalnom štandu predstaviće se Podrum "Vukoje", Podrum manastira Tvrdoš, Vinski podrum "Anđelić", Vinarija "Jungić", Vinski podrum "Sekulović", Vinarija "Banjac", Podrum vina "Runjevac", Vinski podrum "Aćimović", Vinarija "Đelmo" i Vinarija "Pajić".

Destilerija "Epoha" iz Lopara će uz podršku Predstavništva imati svoj štand.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu, najznačajniji turistički događaj u Jugoistočnoj Evropi, okupiće više od 700 izlagača i suizlagača iz 40 zemalja, najavili su ranije organizatori manifestacije.

Slogan 42. Sajma turizma je "Put pod noge", a istovremeno će biti organizovane još tri manifestacije - 11. Međunarodni sajam vina, 16. Sajam suvenira "Vidi Srbiju" i 16. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo.

Generalni direktor Beogradskog sajma Danka Selić rekla je da će se na sve četiri manifestacije predstaviti više od 900 izlagača.

Sajam će biti otvoren do 23. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije