Privreda

Pratite nas na Google news

IRB RS povelja za doprinos razvoju Istočnog Novog Sarajevg

IRB RS povelja za doprinos razvoju Istočnog Novog Sarajevg
Foto: N.N. | IRB RS povelja za doprinos razvoju Istočnog Novog Sarajevg
N.N.

Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske (IRB RS) dodijeljena je povelja za doprinos u podršci privrednom razvoju Istočnog Novog Sarajeva.

Povelju je primio Dražen Vrhovac, vršilac dužnosti direktora IRB RS, u okviru obilježavanja Dana opštine Istočno Novo Sarajevo i tom prilikom je istakao da je IRB RS do sada u privredu RS plasirala skoro dvije milijarde KM, od čega je 418 miliona KM plasirano u istočni dio Srpske. 

"IRB RS je plasirala gotovo 50 miliona KM u projekte koji su realizovani na području opštine Istočno Novo Sarajevo. Najviše sredstava odobreno je kroz kreditnu liniju za preduzetnike i preduzeća, kao i putem stambenih kredita", rekao je Vrhovac i dodao se ova opština nalazi na petom mjestu po broju odobrenih stambenih kredita IRB RS, od svih opština i gradova u RS.

Od značajnijih projekata koji su finansirani, naveo je administrativni centar grada Istočno Sarajevo, koji je izgrađen na teritoriji ove opštine. Pored toga, istakao je preduzeća Centrotrans i Radis te hotel Espanja, kao primjere uspješnih privrednih subjekata čiji razvoj je pomognut kreditnom podrškom IRB RS.

"Izuzetna nam je čast što smo dobili ovo priznanje, koje doživljavamo kao svojevrsnu potvrdu naših nastojanja da podržimo ravnomjeran razvoj svih opština u RS", naglasio je Vrhovac i zaključio da će IRB RS i ubuduće biti opredijeljena da svoje djelovanje usklađuje s realnim potrebama korisnika, nudeći najbolje uslove finansiranja kako za privredu, tako i za stanovništvo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije