Privreda

IRB glasa "za" rebalans poslovanja MH ERS iako smatraju da je to nerazumno

IRB glasa "za" rebalans poslovanja MH ERS iako smatraju da je to nerazumno
Foto: IRB RS | IRB glasa "za" rebalans poslovanja MH ERS iako smatraju da je to nerazumno

BANJALUKA - Investiciono razvojna banka Republike Srpske (IRB) glasaće za Rebalans plana poslovanja MH Elektroprivreda Republike Srpske za 2023. godinu, iako smatraju da je "necjelishodno" to raditi u 2024. godini.

Iz dokumenta koji je u posjedu "Nezavisnih" vidljivo je da je Vlada Republike Srpske na sjednici 1. decembra u funkciji Akcijskog fonda u MH Elektroprivreda Republike Srpske usvojila Rebalans plana poslovanja Elektroprivrede za 2023. godinu i zadužila predstavnike matičnih preduzeća u zavisnim preduzećima da glasaju za usvajanje pojedinačnih rebalansa plana poslovanja zavisnih preduzeća. Preporuka IRB-a je "glasati za" ukoliko je Rebalans Plana poslovanja za 2023. godinu usklađen sa Rebalansom MH Elektroprivrede Republike Srpske.

Ipak, IRB je napisao i napomenu u kojoj se navodi da je "potpuno necjelishodno" usvajati plan poslovanja za 2023. godinu u 2024. godini.

"Jasno je da se ne može uticati na poslovne performanse preduzeća, već samo izjednačiti planirane vrijednosti sa realno ostvarenim. Tražim da se ova napomena zapisnički konstatuje te da je nadležni organi Društva primjene u narednom periodu", piše u napomeni preporuke IRB-a.

Podsjećanja radi, u javnosti već više od mjesec dana traje rasprava može li se rebalas nekog dokumenta iz 2023. godine usvajati u 2024. godini, a posebno kada je riječ o budžetu grada Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije