Privreda

IRBRS dobila priznanje za doprinos razvoju Istočnog Novog Sarajeva

IRBRS dobila priznanje za doprinos razvoju Istočnog Novog Sarajeva
Foto: N.N. | IRBRS dobila priznanje za doprinos razvoju Istočnog Novog Sarajeva
N.N.

U okviru obilježavanja Dana opštine Istočno Novo Sarajevo, u srijedu je održana svečana akademija, na kojoj je opštinska povelja dodijeljena Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske (IRBRS) za doprinos u podršci privrednom razvoju ove opštine. Povelju je primio Dražen Vrhovac, vršilac dužnosti direktora IRBRS.

U svom obraćanju tim povodom, Vrhovac je istakao da je IRBRS do sada u privredu Republike Srpske plasirala skoro dvije milijarde KM, od čega je 418 miliona KM plasirano u istočni dio Republike Srpske. 

"IRBRS je plasirala gotovo 50 miliona KM u projekte koji su realizovani na području opštine Istočno Novo Sarajevo. Najviše sredstava odobreno je kroz kreditnu liniju za preduzetnike i preduzeća, kao i putem stambenih kredita", rekao je Vrhovac i dodao se ova opština nalazi na petom mjestu po broju odobrenih stambenih kredita IRBRS, od svih opština i gradova u RS.

Od značajnijih projekata koji su finansirani, naveo je administrativni centar Grada Istočno Sarajevo, koji je izgrađen na teritoriji ove opštine. Pored toga, istakao je preduzeća Centrotrans i Radis te hotel Espanja, kao primjere uspješnih privrednih subjekata čiji razvoj je pomognut kreditnom podrškom IRBRS.

"Izuzetna nam je čast što smo dobili ovo priznanje, koje doživljavamo kao svojevrsnu potvrdu naših nastojanja da podržimo ravnomjeran razvoj svih opština u Republici Srpskoj", zaključio je Vrhovac i dodao da će IRBRS i ubuduće biti opredijeljena da svoje djelovanje usklađuje sa realnim potrebama korisnika, nudeći najbolje uslove finansiranja kako za privredu, tako i za stanovništvo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije