Privreda

Isplaćene otpremnine za 492 radnika Fijata

Isplaćene otpremnine za 492 radnika Fijata
Foto: Tanjug/Arhiva | Isplaćene otpremnine za 492 radnika Fijata
Tanjug

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros da je svih 492 radnika Fijata dobilo otpremnine potpuno u skladu sa dogovorom koji su postigli sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, a to znači po 490 evra, odnosno 93.000 dinara po godini staža i dodala da su oni u stvari i bili tehnoloski višak, dok je ostalih 1.550 radnika potrebno Stelantisu.

"Radi se o tome da li oni žele da pristanu da idu u inostranstvo, jer to je način da ih u međuvremenu dok ne počne da se pravi električni model, dakle u narednih 18 ili najviše 24 meseca Stelantis zadrži. Oni imaju garantovan posao kada se vrate ", rekla je premijerka gostujući na TV Prva.

Dodala je da je vlada za njih dobila i dodatnu ponudu od strane Stelantisa, a to je ono što su radnici tražili i ranije, a podrazumijeva da tri mjeseca rade u inostramstvu, a mjesec dana da budu u Kragujevcu.

Prema njenim riječima, radnici imaju još nedjelju dana da se izjasne žele li da idu u inostranstvo na način da su tamo ukupno 18 ili 24 mjeseca i da dobijaju bonuse ili tri plus jedan mjesec, a da i dalje dobijaju bonuse s tim da je broj rata smanjen u odnosu na to kako idu.

Istakla je da to koliko će oni tamo ostati zavisi od toga koliko će brzo početi da se prave automobili u Kragujevcu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije