Privreda

Ivanović: Podrška Vlade gradnji poslovne zone u Branjevu i Pilici

Ivanović: Podrška Vlade gradnji poslovne zone u Branjevu i Pilici
Foto: Srna | Ivanović: Podrška Vlade gradnji poslovne zone u Branjevu i Pilici

ZVORNIK - Poslovna zona koja će biti građena na području naselja Branjevo i Pilica nalazi se u strategiji razvoja grada Zvornika, a ove aktivnosti podržali su i Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo, rekao je danas gradonačelnik Bojan Ivanović.

"Želja nam je da na tom lokalitetu napravimo poslovnu zonu s obzirom na to da su stvoreni određeni preduslovi prolaskom gasovoda prema Bijeljini", rekao je Ivanović.

On je istakao da je urađena infrastruktura, odnosno električna energija, voda, kanalizacija, i dodao da je na tom području, odnosno Šepku, Branjevu, Pilici i Lokanju, koncentrisan veliki broj stanovništva, što je osnovni preduslov za funkcionisanje poslovne zone.

"Pripremićemo određenu površinu zemlje na tom području za izgradnju poslovne zone, privešćemo je namjeni i ponuditi zainteresovanim investitorima", naveo je Ivanović, prenosi Srna.

Ivanović je istakao da u prilog tome ide i podatak što granica sa EU, odnosno Hrvatskom nije daleko od Branjeva, a blizu je i Srbija, što su sve preduslovi koji će vjerovatno opredijeliti neke od investitora za ovu poslovnu zonu.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović nedavno je razgovarao sa ministrom privrede Srbije Adrijanom Mesarević o industrijskim zonama i najavio da bi uskoro trebalo da bude realizovana jedna od njih na području Zvornik - Bijeljina. Mitrović je tada rekao da je dogovoreno da će u narednih dvadesetak dana sa Mesarevićevom biti urađena analiza kojom će se u zajedničkoj saradnji sagledati opravdanost, lokacija i zakonska regulativa, koja pokriva ovu oblast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije