Privreda

Izdata 7.224 vaučera, najveće interesovanje za banje

Izdata 7.224 vaučera, najveće interesovanje za banje
Foto: N.N. | Izdata 7.224 vaučera, najveće interesovanje za banje

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da su građanima do danas izdata 7.224 turistička vaučera, koja će biti iskorištena za boravak na turističkim destinacijama u Srpskoj.

Gašićeva je rekla da je iz evidencije, koja se vodi u Ministarstvu trgovine i turizma, vidljivo da su građani Republike Srpske najviše zainteresovani za boravak u banjskim kapacitetima.

"Među banjskim centrima koji prednjače kao destinacije na kojima će biti iskorišteni vaučeri izdvajaju se 'Banja Vrućica' u Tesliću, Banja 'Vilina vlas' u Višegradu i Banja 'Dvorovi' u Bijeljini", rekla je Gašićeva.

Ona je istakla da, osim za banje, velika zainteresovanost vlada i za turističku ponudu Nacionalnog parka Sutjeska, gradove Trebinje i Višegrad s Andrićgradom, Etno-selo Stanišići u Bijeljini, kao i za olimpijsku planinu Jahorinu.

"Do sada su u Ministarstvu evidentirana 84 ugostiteljska objekta i 28 turističkih agencija koji su se prijavili za učešće u projektu podjele turističkih vaučera, a o kojima građani mogu da se informišu na internet stranici Ministarstva (www.mtt.vladars.net)", rekla je Gašićeva.

Gašićeva je podsjetila da pravo prijave za dodjelu turističkog vaučera od 100 KM ima svaki punoljetni građanin Republike Srpske s prebivalištem na području Republike, uključujući i građane Brčko distrikta koji imaju državljanstvo Republike Srpske, a koji izvrše rezervaciju u ugostiteljskom objektu za smještaj, u minimalnom trajanju od tri noćenja.

"Dva korisnika ostvaruju pravo na korištenje dva vaučera ukoliko izvrše rezervaciju smještaja u minimalnom trajanju od četiri noćenja", navela je Gašićeva.

Ona je dodala da projekat podjele turističkih vaučera traje do 15. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije