Privreda

Izvršni direktor AHK u posjeti firmi "Duga-tehna" iz Čitluka

Izvršni direktor AHK u posjeti firmi "Duga-tehna" iz Čitluka
Foto: Ilustracija | Izvršni direktor AHK u posjeti firmi "Duga-tehna" iz Čitluka
N.N.

ČITLUK - Martin Gaber, izvršni direktor AHK Predstavništva njemačke privrede u BiH, posjetio je firmu "Duga-tehna" iz Čitluka.

"Duga-tehna" kao firma koja ima veliki privredni potencijal posebno je interesantna Gaberu jer zahvaljujući kvalitetu, proizvode izvozi u 60 zemalja širom svijeta. Gaber je istakao kako je stvaranje nove vrijednosti jedini pravi put do stvaranja uspješne firme, a "Duga-tehna" u svoje dvije moderne tvornice svaki dan proizvodi više od 400 visokokvalitetnih proizvoda, i kao takva je veoma pozitivan primjer privrede u BiH.

"U privrednoj situaciji i raznim administrativnim zaprekama koje su svojstvene BiH, svakako je podsticajno da je firma poput 'Duga-tehne' opstala, da ima potencijala za razvoj te da svakodnevno raste, posebno u sredini u kojoj je industrija skoro nestala", istakao je Gaber, te dodao kako će Predstavništvo njemačke privrede u BiH svakako otvoriti vrata saradnje "Duga-tehni", kao što je već otvorilo i pomoglo mnogim firmama u BiH.

U teškoj situacija za privrednika kakva je trenutno u BiH, ova firma se uspješno bori s konkurencijom i svakodnevno u svom odjelu za istraživanje i razvoj radi na razvijanju novih ideja i kreiranju novih proizvoda.

"Kvalitetne inovacije osnovni su preduvjet daljnjeg razvoja proizvodnje i uspješnosti proizvoda na tržištu. Kako bismo bili kontinuirano kvalitetni, a opet pratili trendove, ovih dana smo u našem laboratoriju angažirali Uvea Tiza, vrhunskog stručnjaka iz Njemačke, kako bi svojim iskustvom pomogao našim tehnolozima u razvoju novih visokokvalitetnih proizvoda", istakao je Davorin Dodig, direktor ove firme.

I upravo je boravak Tiza, stručnjaka iz SESa (Fonda njemačke industrije za međunarodnu saradnju), bio još jedan povod Gaberove posjete čitlučkoj firmi, budući da je Tiz međunarodni ekspert sa dugogodišnjim iskustvom u industriji boja i lakova. U laboratoriji "Duga-tehne" ovih dana prenosi svoje znanje o formulisanju i proizvodnji boja i lakova, što će "Dugatehni" otvoriti još širi put na međunarodno tržište.

Predstavništvo njemačke privrede u BiH, inače, zvanični je predstavnik njemačke privrede u zemlji i prva kontakt adresa za njemačke firme koje su zainteresovane za tržište BiH.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije