Privreda

JAT tehnika dobila nove dozvole za održavanje aviona

JAT tehnika dobila nove dozvole za održavanje aviona
Foto: JAT | JAT tehnika dobila nove dozvole za održavanje aviona

Najveći centar u Srbiji za održavanje vazduhoplova "JAT tehnika" dobila je nove sertifikate za popravku i održavanje aviona tipa erbas A330-200/300, erbas A320 NEO, kao i sertifikatom za remont stajnog trapa na "boingu" tipa 737 Next Generation, saopšteno je danas.

Portparol "JAT tehnike" Branka Malidžan rekla je da je osnovni cilj tog centra unapređivanje svih segmenata usluge kako bi na najbolji način odgovorili zahtjevima klijenata.

"Znamo da će potrebe za održavanjem avionskih komponenti i linijskim održavanjem porasti u narednom periodu. Ovo je proces u kome se pripremamo za nova vremena u istoriji moderne avijacije, a jedinstveni Avia Prime brend će biti garant kvaliteta ponude na zajedničkom trzistu koje pokrivamo", kazala je ona.

Navela je da je beogradski aerodrom jedan od aerodroma u Evropi koji se najbrze razvija i da će se zahvaljujući tom razvoju stvoriti prostor za zapošljavanje novih kvalifikovanih radnika.

"Beogradski aerodrom je jedan od aerodroma u Evropi koji se najbrze razvija, sa tržištem koje je u ekspanziji, uz mnoge poslovne mogućnosti za avio-industriju. Perspektiva u kojoj će se naći srpska avio-industrija u nekoliko narednih godina će biti zaista neverovatna", kazala je Malidžan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije