Privreda

Jaćimović i Osmani o uvođenju avio-linije između BiH i Sjeverne Makedonije

Jaćimović i Osmani o uvođenju avio-linije između BiH i Sjeverne Makedonije
Foto: N.N. | Jaćimović i Osmani o uvođenju avio-linije između BiH i Sjeverne Makedonije
N.N.

SKOPLJE - Ambasador Bosne i Hercegovine u Sjevernoj Makedoniji, Dragan Jaćimović sastao se danas sa ministrom vanjskih poslova Republike Sjeverne Makedonije Bujarom Osmanijem.

Uz izraze dobrodošlice ministra vanjskih poslova, ambasador Jaćimović je ministru takođe poželio uspješan mandat i dobru saradnju dvije zemlje.

Tokom sastanka razgovarano je o intenziviranju buduće saradnje u raznim oblastima i izražen obostrani interes za jačanje ekonomske saradnje, u skladu sa već uspostavljenim dobrim političkim odnosima dvije države.

Sa obe strane je izražena potreba i želja za uspostavljanjem bolje komunikacije Sjeverne Makedonije sa Bosnom i Hercegovinom i mogućnostima aktivnije saradnje u dijelu povezivanja i uspostavljanja avionske linije koja bi znatno olakšala komunikaciju između dvije zemlje.

Na taj način bi se podstakla promocija i olakšala saradnja u oblasti turizma i u svim drugim oblastima koji su od značaja za kvalitet života građana. Ambasador Jaćimović je istakao potrebu što skorijeg potpisivanja Sporazuma o saradnji u oblasti turizma.

Takođe je razgovarano o perspektivi obje zemlje u pogledu članstva u EU i važnosti procesa za stabilnost, prosperitet i dugoročni mir u regiji.

Konstatovano da između dvije zemlje nema otvorenih bilateralnih pitanja  i da ta činjenica otvara širok prostor za međusobnu saradnju.

Ambasador se još jednom zahvalio na prijemu i dobrodošlici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije