Privreda

Javni pozivi u KS: Podsticaji za nove proizvodnje

Javni pozivi u KS: Podsticaji za nove proizvodnje
Foto: N.N. | Javni pozivi u KS: Podsticaji za nove proizvodnje
Fena

SARAJEVO - Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo počelo je s objavama javnih poziva za sprovođenje Programa razvoja male privrede za 2021. godinu, kojima će biti podržane strateški važne industrije i razvojni programi i za koje je izdvojeno gotovo 3,5 miliona KM.

Javni pozivi namijenjeni su privrednim subjektima male privrede s ciljem stabilizacije i unapređenja poslovanja, rasta i razvoja kompanija u kategoriji male privrede.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić pojasnio je da je ovaj program podsticajno-razvojnog karaktera, a zbog pandemije u Godišnjem planu za 2021. godinu zadržani su programi koji se odnose na subvencionisanje, odnosno refundiranje ranijih troškova vezanih za kredite.

"Ipak, značajnija sredstva izdvojili smo za podsticaje pokretanja nove proizvodnje i unapređenje konkurentnosti i izvoza, kao i stvaranja poslovnog ambijenta koji će generirati nova, kvalitetna i bolje plaćena radna mjesta, što je i osnovni cilj Programa razvoja male privrede", istakao je Delić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije