Privreda

Pratite nas na Google news

Jovanović: Šteta u turizmu Srpske biće manja od predviđene

Jovanović: Šteta u turizmu Srpske biće manja od predviđene
Foto: N.N. | Jovanović: Šteta u turizmu Srpske biće manja od predviđene
Srna

BANJALUKA - Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović izjavila je danas da će do kraja godine biti evidentni gubici u turizmu zbog pandemije virusa korona, ali će ta šteta biti mnogo manja nego što je ranije predviđena.

"Tačne brojke imaćemo na kraju godine. Gubitaka će biti, ali neće biti onako strašni kakve smo predviđali s obzirom na zatvorenost granica, na transport koji je pogođen pandemijom, o čemu govori i primjer da je u jednom danu otkazano dva miliona letova", rekla je Jovanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da se sistem vaučera pokazao kao jako dobra mjera u subvencionisanju domaćih putovanja, te dodala da će se tražiti produženje perioda važenja vaučera, kao i da se svake naredne godine vrši emisija određenog broja istih.

"Vaučeri koji su izdati na prijedlog predsjednika Republike (Željke Cvijanović) i Vlade Srpske omogućili su i stanovnicima Srpske da upoznaju koliko ovde ima čarobnih destinacija, a njima se uspjelo i smanjiti otpuštanja radnika", navela je Jovanovićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije