Privreda

Jusko: Autoput Beograd-Sarajevo projekat života za obje zemlje

Jusko: Autoput Beograd-Sarajevo projekat života za obje zemlje
Foto: N.N. | Jusko: Autoput Beograd-Sarajevo projekat života za obje zemlje

BEOGRAD - Autoput Beograd-Sarajevo je definitivno najvažniji infrastrukturni projekat za Bosnu i Hercegovinu, to je projekat života za obje zemlje, izjavio je ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko povodom potpisivanja Okvirnog sporazuma između Vlade Srbije i turske kompanije "Tašjapi" o izgradnji te saobraćajnice.

Jusko je rekao na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, nakon potpisivanja sporazuma, da je BiH od samog početka potpuno angažovana na tom projektu i da on neće stati zbog predstojećih izbora u toj zemlji.

"U nizu projekata koji su aktivni, ovaj projekat je dočekan od strane svih predstavnika vlasti na izuzetno pozivitan način i vjerujem da i u budućem sazivu neće biti problema”, nave je on, ukazavši još jednom na odličnu saradnju dvije zemlje.

Jusko je istakao da je i ranije, kada je projekat autoputa stigao pred njegovo ministarstvo, više puta ponovio da je to projekat života za obje zemlje "jer ovaj autoput spaja nekoliko bitnih industrijih zona, koje trenutno imaju katastrofalnu povezanost".

Dodao je i da se uskoro može očekivati donošenje strateških dokumenata, i da bi poslije izbora trebalo da se krene u realizaciju tog projekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije