Privreda

Kanadski proizvođač aviona prodaje postrojenje u Belfastu

Kanadski proizvođač aviona prodaje postrojenje u Belfastu
Foto: Ilustracija | Kanadski proizvođač aviona prodaje postrojenje u Belfastu

BELFAST - Kanadska kompanija "Bombardijer" saopštila je danas da će prodati svoje postrojenje u Belfastu, što je izazvalo šokiranost u Sjevernoj Irskoj jer je riječ o najvećem proizvođaču u tom regionu koji zapošljava 3.600 radnika.

Odluka o prodaji postrojenja donesena je u okviru plana "Bombardijera" da se spoje korporativni i regionalni dio u jednu poslovnu jedinicu.

"Današnja objava izazvaće šokiranost među radnicima u Sjevernoj Irskoj. Nije bitno čije ime će biti na ulaznoj kapiji, već treba sačuvati radna mjesta u ovoj grani industrije. 'Bombardijer' je previše važan za ekonomiju Sjeverne Irske", navodi se u saopštenju Sindikata.

Uprava "Bombardijera" iz Belfasta navodi da shvataju da će objava o prodaji izazvati uznemirenost i zabrinutost među radnicima, ali se ističe da će kanadski proizvođač aviona i vozova pokušati da pronađe najpogodnijeg kupca.

Iz kancelarije britanskog premijera Tereze Mej saopšteno je da vijest o prodaji postrojenja u Sjevernoj Irskoj izazvala razočaranost, ali se ukazuje na to da "Bombardijer" dobro posluje i da se ne očekuje ukidanja radnih mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije