Privreda

Kargo centar za brz i efikasan protok roba u privredi

Kargo centar za brz i efikasan protok roba u privredi
Foto: Velibor Tripić | Kargo centar za brz i efikasan protok roba u privredi

BANJALUKA - U Privrednoj komori Republike Srpske danas je održana prezentacija Kargo centra na "Aerodromu Republike Srpske", da bi se domaćim privrednicima predstavile prednosti ove vrste transporta.

Predstavljeni su kapaciteti, oprema, cjenovnik usluga i svi ostali detalji značajni za poslovanje.

Pero Ćorić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske, kazao je da su predstavljeni kapaciteti aerodroma, a da je prošle godine napravljen iskorak u broju putnika. "Privrednici očekuju da promet roba bude brz i efikasan i zbog toga je napravljen Kargo centar. Mi očekujemo da Aerodromi Republike Srpske budu saradnici sa nama u ovome kako bi domaća privreda bila na dobiti", naglasio je Ćorić.

Natalija Trivić, direktorica Aerodroma Republike Srpske, navela je da ovo preduzeće od 2018. godine intenzivno saobraća sa pojedinim dijelovima Evrope.

"Predstavljamo Kargo centar koji je u kompletu završen 2021. godine, a on privrednicima može biti na usluzi u skladu sa skladišnim kapacitetima. Želimo da se okrenemo privredi, ponudimo naše kapacitete, a tome u prilog ide i to da se autoput pravi jednim krakom ka aerodromu. Carinska ispostava je u sklopu Kargo centra. Nudimo privrednicima da uz benefite mogu da skladište svoje robe. Saobraćamo punim kapacitetom i čarter linije su u punom kapacitetu. Ove godine očekujemo blizu pola miliona putnika. Ipak, ono što je potrebno jeste izgradnja infrastrukture i dodatnih kapaciteta i proširenja postojeće zgrade. Trudićemo se da razvijamo naše kapacitete i od Kargo centra ostvarimo dodatne prihode", istakla je Trivićeva.

Maja Družić iz Špedicije "Ciambella" iz Banjaluke, rekla je da je njihovim klijentima od izuzetnog značaja da se ovako nešto pokrene.

"Za našu privredu bi trebalo da se ubrza protok roba, te da zajedno sa carinom brzo rasporedimo tu robu kako bi se ubrzao proces i protok roba", dodala je Družićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije