Privreda

Pratite nas na Google news

Kćerka Pramoda Mitala na čelu Nadzornog odbora GIKIL-a

Kćerka Pramoda Mitala na čelu Nadzornog odbora GIKIL-a
Foto: Fena / Arhiva | Kćerka Pramoda Mitala na čelu Nadzornog odbora GIKIL-a
Fena

LUKAVAC - Nakon što je održana Skupština društva Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac (GIKIL) na kojoj su izabrani novi članovi Nadzornog odbora.

Juče je održana i konstitutivna sjednica tog tijela na kojoj je za predsjednika jednoglasno izabrana Šristi Mital, kćerka Pramoda Mitala, bivšeg predsjednika Nadzornog odbora protiv kojeg Tužilaštvo Tuzlanskog kantona vodi istragu zbog organizovanog kriminala.

Novi sastav Nadzornog odbora imenovao je i novog generalnog direktora kompanije, tako da će tu funkciju u narednom periodu obavljati Vibhuti Verma, inženjer proizvodnje sa više od 27 godina radnog iskustva u upravljanju lancima snabdijevanja, prodaji i planiranju, upravljanju nabavom i marketingom, uključujući uvoz i izvoz, kao i proizvodnju.

"Nadzorni odbor na čelu sa Šristi Mital i članovima Ivanom Vukšićem, Edinom Hodžićem, Ivanom Bunozom i Matom Pavkovićem, te Uprava društva ostaju opredijeljeni za zajedničku borbu za očuvanje radnih mjesta i redovne isplate plata i ostalih naknada radnicima, kao i za unapređenje proizvodnje, te nastavak poboljšanja u oblasti zaštite okoliša i sigurnosti okruženja, kako za radnike tako i za širu društvenu zajednicu", saopšteno je iz GIKIL-a.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije