Privreda

Pratite nas na Google news

Kina: Umanjiti carine prije prve faze sporazuma sa SAD

Kina: Umanjiti carine prije prve faze sporazuma sa SAD
Foto: Ilustracija | Kina: Umanjiti carine prije prve faze sporazuma sa SAD
Srna

Kinesko Ministarstvo trgovine saopštilo je danas da carine moraju biti umanjenje da bi se realizovala prva faza trgovinskog sporazuma sa SAD.

Dvije strane ostaju u bliskom kontaktu, rekao je novinarima portparol Ministarstva Gao Feng.

Kineski trgovinski pregovarač i potpredsjednik Vlade Liju He razgovarao je prošle sedmice telefonom sa američkim trgovinskim izaslanikom Robertom Lajtizerom i ministrom finansija Robertom Mnučinom o "ključnim pitanjima koja izazivaju zabrinutost".

Završetak prve faze trgovinsog sporazuma očekivao se u novembru, uoči uvođenja novih američkih carina, koje stupaju na snagu 15. decembra.

Gao je 7. novembra izjavio da Kina i SAD moraju istovremeno da ukinu određene postojeće carine na robu druge zemlje da bi se ispunila prva faza dogovora, ali da se može pregovarati o tome koliko carina treba da bude obuhvaćeno. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije