Privreda

Kina i Srbija biće povezane direktnom željezničkom linijom

Kina i Srbija biće povezane direktnom željezničkom linijom
Foto: Milšped | Kina i Srbija biće povezane direktnom željezničkom linijom

BEOGRAD - Millšped Grupa, regionalna kompanija u oblasti transporta i logistike, objavila je da je potpisala ugovor o saradnji s kineskom kompanijom Shijiazhuang International Land Port, kada je u prisustvu visokih dužnosnika kineske pokrajine Hebei obilježen dolazak prvog teretnog voza direktno iz Kine u Srbiju.

Ovom saradnjom uspostavljena je direktna linija željezničkog prometa između Hebeija i Srbije, umjesto dosadašnje rute kroz Evropu.

"Intermodalni transport i željeznica igraju ključnu ulogu u našoj strategiji, ne samo zbog svoje ekonomske efikanosti, već i zbog smanjenja utjecaja na okoliš. Ovim inovativnim pristupom nastavljamo postavljati standarde u logističkoj industriji, omogućujući brži, pouzdaniji i ekološki prihvatljiv transport robe između Kine i Srbije“, rekao je generalni direktor Milšped grupe Nebojša Krivokuća.

U okviru svoje kompanije članice M BOX terminala, Milšped grupa je prošle godine pokrenula novu intermodalnu vezu u Srbiji, Niš - Vels - Niš, koja klijentima omogućava transport i pristup robi na tržišta zapadne i srednje Evrope, prenosi Indikator.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije