Privreda

Kineze privlače aerodrom i energetika

Kineze privlače aerodrom i energetika
Foto: N.N. | Kineze privlače aerodrom i energetika

TREBINJE - Gradnja aerodroma na starom lokalitetu regije Zupci i ulaganja u energetski sektor i dalje su glavna interesovanja za investiranje Kineza u grad Trebinje i cijelu hercegovačku regiju, o čemu je razgovarano i prilikom susreta ambasadora Kine u BiH Ji Pinga sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem.

"To su bile važnije teme našeg razgovora, nakon kojeg očekujemo da Ambasada prenese svoje viđenje njihovim privrednicima, gdje se i od nas očekuje još informacija u kojoj je fazi projekat aerodroma i kakvi su nam planovi za naredni period", kazao je Ćurić, ističući da je slična situacija i kod ulaganja Kineza u oblast energetike.

On je naveo da je kineskom ambasadoru, osim energetike, predočena i cjelokupna situacija u vezi s poljoprivredom, a naročito turizam, u kome je saradnja s Kinom svake godine sve veća, a u protekloj godini je, kako kaže, ostvareno preko 3.000 noćenja turista iz Kine u Trebinju.

Iako je ovo njegov prvi dolazak u Trebinje, ambasador Ji Ping kaže da je prilikom ove posjete mnogo postignuto, jer je osjetio gostoprimstvo i uvidio da se u ovu regiju može ulagati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije