Privreda

Kinezi skeniraju "Gorenje"

Kinezi skeniraju "Gorenje"
Foto: N.N. | Kinezi skeniraju "Gorenje"

LJUBLJANA - Slovenačka kompanija "Gorenje" pozvala je tri potencijalna strateška partnera iz Azije da izvrše detaljan pregled poslovanja u tom proizvođaču aparata za domaćinstvo.

Sve tri azijske kompanije podnijele su neobavezujuću ponudu za preuzimanje većinskog udjela u "Gorenju".

Kompanija "Gorenje" je prošle nedjelje saopštila da su stigle četiri ponude potencijalnih strateških partnera, od kojih su svi aktivni u sektoru kućnih aparata i dolaze iz Azije. U utorak je primljena i peta ponuda potencijalnog strateškog partnera iz Evrope, koji takođe posluje u industriji kućnih aparata. Nakon detaljne analize i revizije "poslovnih i drugih elemenata" od pet ponuda, za fazu sprovođenja detaljne analize (due diligence) pozvana su tri potencijalna partnera koji dolaze iz Azije i aktivni su u industriji, a podnijeli su ponudu za preuzimanje najmanje 50 odsto plus jednu dionicu kompanije.

Prema nezvaničnim informacijama lista "Finance", neobavezujuće ponude podnijeli su trenutno najveći svjetski proizvođač uređaja "Haier" i jedan od najvećih kineskih proizvođača "Hefei Meiling". Kineski div "Midea", koji proizvodi široku paletu električnih aparata, a najpoznatiji je po klimauređajima, takođe se spominje među zainteresovanima.

Tri potencijalna partnera će od 23. marta dobiti pristup virtuelnoj sobi s podacima o "Gorenje grupi", a biće im omogućen i obilazak odabranih mjesta, kao i grupni sastanci s Upravom društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije