Privreda

Kinezi zainteresovani za brzu prugu Beograd-Budimpešta

Kinezi zainteresovani za brzu prugu Beograd-Budimpešta
Foto: Ilustracija | Kinezi zainteresovani za brzu prugu Beograd-Budimpešta

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa potpredsjednikom kineske kompanije CRRC Lou Ćiljengom o mogućnostima saradnje u željezničkom saobraćaju, odnosno na projektu izgradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Na sastanku je bilo riječi i o saradnji u oblasti proizvodnje i snabdijevanja prevoznim sredstvima i željezničkoj opremi, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Mihajlovićeva je rekla da je rekonstrukcija brze pruge Beograd-Budimpešta strateški važan projekat kako za Srbiju, tako i za region.

"Drago mi je da je jedna od najboljih svetskih kompanija u ovoj oblasti zainteresovana da učestvuje u projektu", navela je Mihajlovićeva.

Lou je rekao da je infrastruktura jedan od stubova ekonomskog razvoja svake zemlje i da Srbija ima odličnu poziciju na raskrsnici između Evrope i Azije.

"Vaš geografski položaj omogućava odličnu vezu između istoka i zapada i izgradnja brze pruge od Beograda do Budimpešte će tome umnogome doprinijeti. Zainteresovani smo za saradnju, prije svega u oblasti proizvodnje i snabdijevanja željezničkom opremom, lokomotivama i vagonima", rekao je Lou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije