Privreda

Kompanija iz BiH osvojila prestižnu njemačku nagradu za dizajn u Njemačkoj

Kompanija iz BiH osvojila prestižnu njemačku nagradu za dizajn u Njemačkoj
Foto: Fena/Drvni klaster | Kompanija iz BiH osvojila prestižnu njemačku nagradu za dizajn u Njemačkoj

SARAJEVO - Član Drvnog klastera "Namještaj i drvo", firma "Mobello", osvojila je prestižnu njemačku nagradu za dizajn, za model zadivljujuće stolice Sagrada chair iz kolekcije UNIQA, saopšteno je danas iz Drvnog klastera.

Nagrada je osvojena u glavnoj kategoriji Excellent Product Design Furniture.

Iz Drvnog klastera kažu da su posebno ponosni da je firma "Mobello" bila dio njihovog projekta učešćem na događajima: Međunarodnoj drvno-tehnološkoj konferenciji "Sarajevo Wood Days 5" i sajmu dizajna Drvnog klastera "Namještaj i drvo" koji je održano od 2. do 5. novembra ove godine u Centru “Skenderija” i koji su bili dio sajma privrede u Sarajevu.

Nagrađena stolica i garnitura su bili izloženi na sajmu dizajna drvnog klastera u Skenderiji gdje su je mogli vidjeti i posjetioci iz Bosne i Hercegovine, a bila je izložena i na sajmu MOW 2023 Bad Salzuflen u septembru u Njemačkoj.

Ovaj komad elegancije i prirodne inspiracije predstaviti će se i na dodjeli nagrada u januaru u Njemačkoj.

Drvni klaster "Namještaj i drvo" i "Sarajevo Wood Days 5" su podržani kroz projekat Covid-19 Investment Response/EU4BusinessRecovery koji sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a zajednički provode Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ), Međunarodna organizacija rada (ILO) i Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP).          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije