Privreda

Kompanija zatvara oko 150 prodavnica jer žele luksuzniji izgled i bogate kupce

Kompanija zatvara oko 150 prodavnica jer žele luksuzniji izgled i bogate kupce
Foto: Pixnio | Kompanija zatvara oko 150 prodavnica jer žele luksuzniji izgled i bogate kupce

​Kompanija "Macy’s" zatvara 150 prodavnica sa lošim rezultatima. Kako je najavljeno, 50 će biti zatvoreno do kraja 2024., a ostalih 100 u narednih nekoliko godina. Do 2026. godine postojaće samo 350 prodavnica.

Još jedna odluka ove kompanije jeste da će se fokusirati na svoje uspješne brendove Bloomingdale's i Bluemercuri - luksuzne prodavnice koje su nadmašile brend "Macy’s". Otvoriće više, manjih verzija tih prodavnica u narednih nekoliko godina.

Cilj "Macy’s" jeste novi, manji, ali luksuzniji izgled dizajniran da preokrene problematičnog trgovca i zadrži vijek i po star brend relevantnim za brzo promjenljive zahtjeve kupaca.

Kako se srednja klasa smanjivala posljednjih decenija, maloprodajno tržište se podijelilo na:

- Prodavnice niže klase koje su fokusirane na uštedu, kao što je Valmart, i koje posluju veoma dobro.

- Luksuzni brendovi, pošto su kupci sa sredstvima uspjeli da održe svoju potrošnju, uprkos višim cijenama.

Dakle, "Macy’s" juri bogatije kupce luksuznim brendovima kao što su Bloomingdale's i Bluemercuri, i povlači se u nekim od svojih velikih robnih kuća koje prvenstveno opslužuju više kupaca srednje klase.

"Macy’s" će takođe izgraditi 30 manjih prodavnica u naredne dvije godine daleko od tržnih centara, odražavajući trend potrošača da biraju manje prodavnice izvan zatvorenih tržnih centara. Manje prodavnice su takođe profitabilnije za "Macy’s" jer imaju manje radnika i nose manje robe.

Prošlog mjeseca, "Macy’s" je objavio da otpušta oko 3.5 odsto svoje radne snage, ili otprilike 2.350 zaposlenih, prenosi "CNN".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije