Privreda

Košarac: Energetska zajednica podržala odluku o kvalitetu tečnih naftnih goriva

Košarac: Energetska zajednica podržala odluku o kvalitetu tečnih naftnih goriva
Foto: Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH | Košarac: Energetska zajednica podržala odluku o kvalitetu tečnih naftnih goriva

BEČ - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac sastao se danas, u okviru radne posjete Beču, sa direktorom Energetske zajednice Janezom Kopačem.

Na sastanku je razgovarano o odluci o kvalitetu tečnih naftnih goriva, čiji nacrt je pripremilo Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

"Energetska zajednica pružila je podršku odluci o kvalitetu tečnih naftnih goriva, koja će omogućiti upotrebu najkvalitetnijih goriva evropskih standarda u BiH", istakao je Košarac. 

On je izrazio očekivanje da će se ova odluka uskoro naći na dnevnom redu Savjeta ministara BiH.

"Neophodno je da odluku o tečnim naftnim gorivima usvojimo u što skorijem roku, jer je to uslov za članstvo BiH u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji. Usvajanje ove odluke otvara nam mogućnost da pristupimo ovoj važnoj svjetskoj asocijaciji do kraja ove godine ", poručio je ministar Košarac.

On je naglasio da je usvajanje odluke o tečnim naftnim gorivima, osim za članstvo u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, uslov i za ukidanje sankcija koje je Energetska zajednica uvela BiH početkom ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije