Privreda

Košarac: Posljedice na privredu biće još veće

Košarac: Posljedice na privredu biće još veće
Foto: N.N. | Košarac: Posljedice na privredu biće još veće

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je danas u Sarajevu da će posljedice kovida-19 na privredu biti još veće, te naveo da je formirana grupa za socio-ekonomski odgovor pri Savjetu ministara, koja je imala nekoliko sastanaka.

"Činjenica je da su posljedice velike i da će sigurno biti još veće", rekao je Košarac novinarima.

On je naglasio da konačna odluka o tome da li će BiH otvoriti granice prema EU u vrijeme epidemije virusa korona još nije donesena, budući da je preovladalo mišljenje da se to još ne čini.

Košarac je naveo da je o tome razgovarano više puta na sjednicama Savjeta ministara i da je predsjedavajući Zoran Tegeltija tražio stav svih ministara o tome, kako otvoriti granice BiH.

"Kod svih kolega je preovladao stav da trebamo voditi računa o epidemiološkoj zaštiti, prije svega o zdravlju stanovništva BiH. To pitanje je ostalo neriješeno. Razumijemo značaj otvorenosti granica kada je riječ o zemljama EU, odluku još nismo donijeli, ali vjerujem da ćemo je donijeti ili na redovnoj ili na telefonskoj sjednici Savjeta ministara", rekao je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije