Privreda

Kostajnica izdvaja za samozapošljavanje 80.000 KM

Kostajnica izdvaja za samozapošljavanje 80.000 KM
Foto: N.N. | Za samozapošljavanje u Kostajnici 80.000 KM

KOSTAJNICA - Opština Kostajnica raspisala je javni poziv za podsticaj za samozapošljavanje u 2018. godini, rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

"Iznos subvencije po registrovanom subjektu je 10.000 KM, a pravo na subvencionisanje imaju nezaposlena lica koja registruju djelatnost 30 dana od dana potpisivanja ugovora. Ove godine planiramo podsticaje za osam subjekata, a tako će biti i sljedeće godine", istakao je Pašić.

On je rekao da je ovo značajan i jedan od najvećih iznosa koji se daju za podsticaje u BiH i Republici Srpskoj.

"Procjene su da će osobe koje ostvare pravo na subvenciju zaposliti još barem jedno ili dva lica, te da će se po ovom osnovu na području opštine zaposliti oko 15 lica. Nadamo se i da ćemo na ovaj način doprinijeti da se u Kostajnici registruju zanatlije kojih trenutno nema, kao što su električari, moleri i slično", dodao je Pašić.

Prema njegovim riječima, sredstva se ne dodjeljuju odmah u punom iznosu, već periodično, prvi dio avansno, a ostatak po dostavljanju izvještaja o utrošku sredstava.

Rok za prijavu je 31. avgust, a zainteresovani, osim prijave, popunjavaju i biznis plan uz pomoć opštinske uprave.

Subvencije za samozapošljavanje su dio "MEG" projekta u okviru koga je za ovu i sljedeću godinu švajcarska Vlada obezbijedila po 40.000 KM, a jednak iznos će iz budžeta izdvojiti i opština Kostajnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije