Privreda

Kovač: Uvođenje neradne nedjelje da razmatraju svi relevantni subjekti

Kovač: Uvođenje neradne nedjelje da razmatraju svi relevantni subjekti
Foto: Vladimir Stojaković | Kovač: Uvođenje neradne nedjelje da razmatraju svi relevantni subjekti

BANJALUKA - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač danas je u Banjaluci tokom sastanka sa predsjednikom Sindikata trgovine, turizma, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti Srpske Goranom Savanovićem istakla da bi pitanja u vezi sa uvođenjem neradne nedjelje trebalo da razmatraju svi relevantni subjekti kako bi dogovor bio postignut.

Kovačeva je navela da je pitanje zabrane rada nedjeljom podjednako važno kako za radnike, tako i za trgovce, odnosno poslodavce, saopšteno je iz ministarstva trgovine i turizma Srpske.

Potvrđeno je da će prilikom razmatranja ovih pitanja biti konsultovana resorna ministarstva, Privredna komora Republike Srpske, poslodavci, sindikati, udruženja, kao i drugi subjekti u Srpskoj, navodi se u saopštenju.

Kovačeva je na sastanku sa Savanovićem razgovarala i o daljoj saradnji između ministarstva i sindikata, kao, te aktuelnoj situaciji i uslovima rada u sektorima trgovine, turizma i ugostiteljstva u Republici Srpskoj.

Na radno-konsultativnom sastanku razmijenjena su mišljenja o mogućnostima za uvođenjem neradne nedjelje u trgovinama u Republici Srpskoj, saopšteno je iz ministarstva trgovine i turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije