Privreda

Pratite nas na Google news

Koverte za nagradnu igru pod pratnjom prevezene u studio RTRS-a

Koverte za nagradnu igru pod pratnjom prevezene u studio RTRS-a
Foto: N.N. | Koverte za nagradnu igru pod policijskom pratnjom prevezene u studio RTRS-a
Anja Matarugić

BANJALUKA - Više od milion koverata sa po 10 fiskalnih računa koje su građani slali posljednja dva mjeseca da bi učestvovali u nagradnoj igri "Deset računa izbroji, stan osvoji" danas su pod policijskom pratnjom iz "Pošta Srpske" prevezene u studio RTRS televizije, gdje će se u nedjelju uveče organizovati svečano izvlačenje prve nagrade, stana od 53 kvadrata.

Zoran Protić, izvršni direktor za informaciono-komunikacione tehnologije, razvoj, prodaju i marketing u "Poštama Srpske", rekao je da su sve pošiljke uredno kontrolisali, te da je čitav proces bio javan i transparentan.

"Do sada smo primili 1.140.000 pošiljaka, a očekujemo da ćemo do kraja dana primiti preko 1.200.000 koverata", rekao je Protić.

Dodaje da je u nedjelju tek prvo izvlačenje, te da će se svake nedjelje do 13. oktobra, do kada traje ova nagradna igra, izvlačiti po jedna glavna nagrada.

"Pored glavnih nagrada - četiri stana, učesnici mogu osvojiti i vrijedne vaučere u iznosu od 500 i 1.000 KM", objasnio je Protić.

Vlatka Malidžan, službenik za odnose sa javnošcu Ministarstva finansija RS, podsjetila je da je resorno ministarstvo kao dio mjera na suzbijanju sive ekonomije organizovalo ovu nagradnu igru.

"Željeli smo da podstaknemo poreski moral, to jeste značaj uzimanja fiskalnih računa da bi građani postali svjesni koliko je to važno", kazala je Malidžanova.

Dodaje da su značajni dugoročni efekti ove nagradne igre, a to je razvijanje svijesti kod građana da redovno uzimaju fiskalne račune.

"Očekujemo da će građani steći naviku uzimanja fiskalnih računa i na taj način dati doprinos suzbijanju sive ekonomiju i nelojalne konkurencije, što će naposljetku doprinjeti i boljem standardu građana", objasnila je Malidžanova.

Rade Šegrt, član radne grupe nagradne igre "Deset računa izbroji, stan osvoji", naglasio je da građani i dalje mogu nastaviti sa slanjem fiskalnih računa, jer je kraj nagradne igre tek sredinom oktobra.

"U nedjelju imamo prvo izvlačenje stana od 53 kvadrata. Svake nadjelje do 13. oktobra, nakon centralnog dnevnika na RTRS televiziji, će biti izvučen jedan stan", kazao je Šegrt.

Dodaje da je ovo do sada najveća nagradna igra organizovana u RS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije