Privreda

"Krajiška kuća" od aprila u centru Banjaluke

"Krajiška kuća" od aprila u centru Banjaluke
Foto: N.N. | "Krajiška kuća" od aprila u centru Banjaluke

BANJALUKA - Na Dan grada Banjaluka - 22. aprila trebalo bi da bude otvrena "Krajiška kuća" u kojoj će lokalni poljoprivrednici prodavati svoje proizvode, izjavio je Srni direktor banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić.

Ilić je izrazio nadu da će do februara izvođač početi sa prilagođavanjem namjeni prostora u centru grada na Bulevaru cara Dušana koji je Skupština grada Banjaluka dodijelila u decembru.

"U dogovoru sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem naše ambicije su da `Krajiška kuća` bude otvorena 22. aprila", istakao je Ilić.

On je naglasio da će u "Krajiškoj kući" biti dostupni isključivo domaći proizvodi i hrana organskog porijekla - med, proizvodi od raznog povrća i voća, voćne prerađevine i sokovi, rakija, suhomesnati proizvodi i razne vrste sireva, ljekovito bilje, čajevi, prirodna kozmetika.

"Da bi ponuda bila što kvalitetnija i interesantnija i za turiste i za naše građane obratili smo se i u 20 opština okruženja grada Banjaluke, zapadnog dijela Republike Srpske koji spadaju pod Krajinu da sve delicije predstave u `Krajiškoj kući`", naglasio je Ilić.On je naveo da je održan sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima koji su se registrovali u bazu podataka poljoprivrednih gazdinstava na području Banjaluke, kao i nekoliko sastanaka sa poljoprivrednim prerađivačima u vezi sa aktivnostima na brendiranju proizvoda.

Prema njegovim riječima, u bazi podataka poljoprivrednih gazdinstava na području grada nalazi se njih 300.

On je izrazio nadu da bi, ukoliko uspješno bude riješen poslovni prostor u Trebinju, u septembru mogla da bude pokrenuta "Krajiška kuća" i u tom gradu.

Ilić je podsjetio da je u Banjaluci prošle godine otvorena "Hercegovačka kuća" - projekat koji su zajednički realizovali Agrarni fond Trebinja i Centar za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije