Privreda

Kresojević uputio inicijativu: Tona peleta da bude 400 KM

Kresojević uputio inicijativu: Tona peleta da bude 400 KM
Foto: N.N. | Kresojević uputio inicijativu: Tona peleta da bude 400 KM

BANJALUKA- Bojan Kresojević, gradski menadžer Banjaluke uputio je inicijativu Ministarstvu trgovine i turzima Republike Srpske za donošenje uredbe kojom bi se ograničila visina cijene tone peleta na 400 KM.

"Ograničenje visine cijene peleta od drveta u trgovini na malo je neophodna radi sprječavanja poremećaja na tržištu koji može ugroziti energetsku bezbjednost Republike Srpske", navodi se u inicijativi.

Uz inicijativu podnio je i nacrt ove uredbe, te je tim putem pozvao resorno ministarstvo da ovo uzme u razmatranje, te da ovaj materijal predloži za narednu sjednicu Vlade Republike Srpske.

Na osnovu ovoga maksimalna cijena peleta ne smije da prelazi 400 KM po toni u svim pakovanjima, a na maksimalnu maloprodajnu cijenu peleta nije dozvoljeno obračuvati druge naknade ili troškove koji nisu propisani ovom  uredbom ili drugim propisima.

Podsjećamo, Kresojević je juče na sastanak oko visine cijene peleta pozvao i Borisa Pašalića, ministra poljoprvirede, šumarstva i vodoprivrede RS, predstavnike Privredne komore i predstavnike Šuma RS, međutim na taj sastanak se niko nije odazvao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije