Privreda

Lidlovi radnici javili se nakon štrajka: Uspjeli smo, dižu nam plate

Lidlovi radnici javili se nakon štrajka: Uspjeli smo, dižu nam plate
Foto: Marjan Blan/Pixabay | Lidlovi radnici javili se nakon štrajka: Uspjeli smo, dižu nam plate

ZAGREB - Radnici Lidlovih skladišta u Jastrebarskom i Perušiću u četvrtak i petak su obustavili rad nezadovoljni obračunom plate za avgust.

Portalu Danica nakon toga se javila radnica Lidla i saopštila da im uprava diže plate.

U petak su se sastali s predstavnicima poslovodstva koji su im obećali poboljšanje materijalnog statusa. Konkretnu ponudu dobiće ove sedmice.

“Sretni smo jer su nam obećali dići plaću. Ali, čekat ćemo ponudu, da vidimo što nude. Jedno im mora biti jasno: ne odustajemo! Spremni smo i na dugotrajni štrajk“, rekla je za portal Danica ova radnica Lidla.

Prema infromacijama portala Danica, radnici u skladištu dobivaju u prosjeku između 850 i 900 evra neto, i to za rad od 9,5 sati dnevno. Pogodilo ih je to što su nekim radnicima plate bile niže nego početkom godine, uprkos povećanom obimu posla.

Radnike je posebno pogodio i tekst objavljen na jednom ortalu u kojem se navodi kako je prosječna neto plata u Lidlu prošle poslovne godine iznosila 1234 evra.

Iz Lidla su kasnije u petak potvrdili da je dio njihovih radnika obustavio rad jer su nezadovoljni plaćtma za juli i avgust.

“Naši zaposlenici niti u jednom trenutku nisu bili zakinuti za ijedan dio svojih primanja te su plaće isplaćene sukladno ugovorima o radu te odrađenim satima u obračunskim mjesecima. Neto plaća je ispala u usporedbi s prošlom godinom nešto niža jer je tvrtka prošle godine za iste mjesece isplatila jednokratni i dobrovoljni bonus zaposlenicima nevezano za njihove ugovore o radu”, tumače u Lidlu.

Takav dobrovoljni bonus, zaključuju, isplatili su i početkom ove godine kada su zaposlenicima standardno uz 13. platu dodatno isplatili i 14. platu.

Vezana vijest:

Radnici Lidla stupili u štrajk

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije