Privreda

Ljevnaić: Ovo bi trebala biti najuspješnija ljetna sezona u istoriji

Ljevnaić: Ovo bi trebala biti najuspješnija ljetna sezona u istoriji
Foto: Srna | Ljevnaić: Ovo bi trebala biti najuspješnija ljetna sezona u istoriji

JAHORINA - Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da bi ova ljetna sezona, prema prognozama, trebala da bude najuspješnija u istoriji.

Iz Olimpijskog centra su najavili da će svi ljetni sadržaji na ovoj planini od sutra do nedjelje, 23. avgusta, raditi od 9.00 do 19.00 časova zbog ogromnog interesovanja i na zahtjev posjetilaca.

"Jahorina opravdava status najposjećenije destinacije u regionu, te ovaj vikend dočekuje sa novim sadržajima i produženim radnim vremenom. Radi se o pedalinama, loptama i pontonima koji će biti smješteni za jezeru na samom vrhu planine", navodi se u saopštenju Olimpijskog centra.

Ljevnaić je rekao da će novi sadržaji posjetiocima omogućiti uživanje na vodi, bez obzira na to da li biraju krstarenje pedalinama, uzbudljivo hodanje po vodi uz pomoć velikih lopti ili šetnju po pontonima.

"Nove vodene atrakcije biće dostupne već od sutra i to po cijeni od po pet KM za korištenje lopti i za vožnju pedalinama", precizirao je Ljevnaić i dodao da će u neposrednoj blizini jezera uskoro biti dostupno i igralište za djecu, ali i teretana na otvorenom, što će dodatno povećati atraktivnost ovog predjela.

On je naveo da je osvijetljena i pješačka trasa duga 4,2 kilometra koja vodi do Olimpijskog bara, dodajući da će ovo biti najljepše planinsko šetalište, te da je i samo jezero abmijentalno uređeno stazom za šetanje, rasvjetom, klupama i velikim molom.

"Uz Olimpijski bar i najduži bob na šinama u regionu, u planu je da vrh planine bude centar zabave i dešavanja u toku ljetne sezone", navodi se u saopštenju.

Iz Olimpijskog centra ističu da su novu ljetnu sezonu dočekali sa novim atrakcijama - tauer, lupster i skajdajv koje su Jahorinu, zajedno sa planinskim bobom, šestosjednom žičarom i tjubing stazom, plasirale u red najatraktivnijih destinacija čak i u toku ljetne sezone.

"Do danas je ostvareno više od 30.000 ljetnih vožnji i zabilježen četiri puta veći rast u odnosu na prethodnu sezonu. Promet je, takođe, uvećan za više od četiri puta u odnosu na prethodno ljeto koje je bilo rekordno po svim parametrima, a prognoziramo da će ova ljetna sezona biti najuspješnija u istoriji", naglašava LJevnaić.

Prema njegovim riječima, novi sadržaji i bogatija ljetna ponuda su pravi potez, posebno u ovim uslovima kada su putovanja ograničena i kada su posjetioci prepoznali sve prednosti planine.

"Jahorina je sada zaista raj za aktivan odmor i potpuni bijeg od svega što nas svakodnevno opterećuje i zamara", poručio je on.

Ljevnaić je apelovao na sve koji trenutno izvode građevinske radove na planini, da radovi i gradnja budu u potpunosti zaustavljeni tokom vikenda, kada je najveća posjećenost, kako bi gosti mogli u potpunosti uživati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije