Privreda

Ljevnaiću najveće priznanje za razvoj planinskog turizma

Ljevnaiću najveće priznanje za razvoj planinskog turizma
Foto: N.N. | Ljevnaiću najveće priznanje za razvoj planinskog turizma
N.N.

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, juče je odlikovan najvećom evropskom nagradom na Međunarodnim poslovnim susretima u Sarajevu. "Jubilarna nagradna zlatna plaketa za životno djelo" otišla je u ruke menadžera koji je svojim radom nakon Skijališta Srbije probudio i olimpijsku planinu Jahorinu i plasirao je visoko na mapi evropskih ski-centara. Za uspjehe i rezultate rada, prema riječima organizatora, za ogroman doprinos u razvoju biznisa u turizmu u BiH, regionu i Evropi Ljevanić je prepoznat i kao menadžer koji je doprinio razvoju prijateljstva i saradanje bez granica, za povezivanje ljudi, građana i država na bazi poštovanja ravnopravnosti na širim evropskim i svjetskim prostorima.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić je zahvalio za priznanje i dodao: "Ovo priznanje je od velikog značaja za moj tim i mene. Predivna potvrda da ljudi primjećuju i prate sve što radimo. Zasluge, naravno, pripisujem svom timu koji sigurno ima najviše znanja i iskustva u oblasti turizma i skijaškog biznisa. Srećan sam jer smo postali svjetski brend i naše poslovne aktivnosti se vezuju za region, Evropu, ali sada i za tržište Kine. Siguran sam da na najbolji način predstavljamo Jahorinu u svijetu i svi cijene naš rad i znanje. Često čujem da se naš uspjeh pripisuje sreći, ali iza svega stoji naporan rad - i preko 16 sati dnevno i u najtežim vremenskim uslovima."

"Posebno sam ponosan na činjenicu da smo, uprkos pandemiji koja je napravila ogroman uticaj na sve sfere života i rada, uspjeli zadržati 2.000 radnih mjesta koja zavise direktno od Jahorine. Prioritet smo stavili na bezbjednost skijaša i poduzeli najstrožije mjere kako bi boravak turista na Jahorini bio u potpunosti bezbrižan. Sve to zajedno je dalo sjajne rezultate koje ni sami nismo očekivali, iskren da budem. Kao jedan od rijetkih ski-centara u Evropi koji je otvoren za rekreativno skijanje bilježimo porast poslovnog rezultata za 25 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Do sada je na Jahorini skijalo više od 170.000 skijaša za 80 dana skijanja u kontinuitetu i sa svih 46 km odlično pripremljenih ski-staza", dodao je Ljevnaić.

Uz izraze velike zahvalnosti i sreće što se rad njega i njegovog tima cijeni i prepoznaje, Ljevnaić ističe da je ključ uspjeha u odabiru pravih projekata i brzoj realizaciji: "I nakon toliko godina rada i iskustva u ovom poslu, shvatio sam da je najjeftinije platiti znanje."

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije