Privreda

Lovstvo u RS neotkriveni biser Evrope

Lovstvo u RS neotkriveni biser Evrope
Foto: N.N. | Lovstvo u RS neotkriveni biser Evrope

BANJALUKA - "Banjalučki velesajam" danas je otvorio vrata za više od 200 izlagača u oblasti lova, ribolova, ekologije, sporta, turizma, ugostiteljstva, poljoprivrede i prehrambene industrije, i to na više od 130 štandova u okviru "Jesenjeg sajma 2017".

Sajam je otvorio Savo Minić, predsjednik Lovačkog saveza RS, ističući da se prvi put u istoriji Lovački savez RS predstavlja sa deset regija.

"Broj štandova, trofeja i veliki broj posjetilaca govori mnogo. Već ozbiljno možemo razmišljati o pojavljivanju Lovačkog saveza RS na većem i organizovanijem prostoru", rekao je Minić, te naglasio da je lovni turizam razvojna šansa RS, ali da problem za dobijanje Cites konvencije nije u RS, već u FBiH.

"Pokušali smo da dobijemo Cites kao regija, ali nismo uspjeli. Nadam se da će se sve riještiti i u FBiH, kako bismo imali ozbiljnu priču s lovnim turizmom", rekao je Minić.

Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banjaluka, rekao je da je na sajmu najviše lovačkih udruženja, te da je lovstvo veliki potencijal RS.

"U prošlom periodu nije bio dovoljno iskorišten. Sad imamo dobro organizovano udruženje koje će lovstvo staviti na viši stepen", kaže Račić.

Radenko Komljenović, načelnik Odjeljenja za privredu u Gradskoj upravi Banjaluka, pozvao je učesnike da posjete Banjaluku.

"Većina izlagača je iz BiH, ali i iz Srbije i Crne Gore. Očekujemo dobru posjetu i da ovdje nađu saradnike", rekao je Dobrica Žugić, predsjednik Uprave "Banjalučkog velesajma". Dodao je da se manifestacija pokazala kao pun pogodak, te da su ovi prostori što se tiče lova neotkriveni biser u Evropi.

"Jesenji sajam 2017", koji će trajati do 19. novembra, organizuje Lovački savez RS uz podršku "Šuma RS", Ministarstva trgovine, turizma i ugostiteljstva RS, grada Banjaluke i Privredne komore RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije