Privreda

Lufthansa smanjuje administraciju za 20 odsto

Lufthansa smanjuje administraciju za 20 odsto
Foto: lusthansa.com | Lufthansa smanjuje administraciju za 20 odsto

Njemačka aviokompanija Lufthansa saopštila je danas da će za 20 odsto smanjiti broj zaposlenih u administraciji, odnosno otpustiće 1.000 zaposlenih, a u sklopu nastojanja da se održi u uslovima epidemije virusa kovid-19 koja je uzdrmala njeno poslovanje.

Nakon smanjenja broja članova izvršnog odbora u matičnoj kompaniji, slične poteze sada planiraju da preduzmu i u podružnicama Lufthansa kargu, LSG Groupi i Lufthansa Aviation Trainingu, gdje će izvršni odbori izgubiti po jednog člana, prenosi Reuters.

Lufthansa za svoje finansije sada kaže da su sigurne, nakon što su dioničari odobrili plan njemačke Vlade za njeno spašavanje i obveze preuzele austrijska i švajcarska Vlada.

"Potpuna otplata državnih kredita i ulaganja, uključujući isplate kamata, stvoriće, međutim, dodatno opterećenje kompanija u idućim godinama pa će i zato biti neizbježno održivo rezanje troškova", saopštila je kompanija.

Proračuni su pokazali da je zbog katastrofalnog uticaja pandemije na putovanja 22.000 radnih mjesta s punim radnim vremenom u Lufthansa Grupi postalo višak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije