Privreda

"Marbo" prodaje polovnu opremu iz zatvorene fabrike u Laktašima

"Marbo" prodaje polovnu opremu iz zatvorene fabrike u Laktašima
Foto: Arhiva | "Marbo" prodaje polovnu opremu iz zatvorene fabrike u Laktašima

LAKTAŠI - Kompanija "Marbo", koja je zatvorila svoj pogon u Laktašima, oglasila je prodaju polovne agroopreme i to prikupljanjem zatvorenih pisanih ponuda.

Podsjećamo, kompanija "PepsiCo", krajem prošle godine ugasila je svu proizvodnju u svojoj fabrici čipsa "Marbo" u Laktašima.

U javnom pozivu za prodaju polovne agroopreme zbog zatvaranja "Marbo" fabrike u Laktašima stoji da pravo učešća imaju sva zainteresovana pravna i fizička lica koja imaju registrovanu firmu.

"Prodaja se vrši po principu viđeno - kupljeno i neće se primati nikakve reklamacije koje se odnose na kvalitet i ostale karakteristike predmeta prodaje. Zainteresovana lica obavezna su da svoje pismene ponude sa kompletnom dokumentacijom dostave do 26. maja 2022. godine, u zapečaćenoj koverti sa naznakom: "Ponuda za otkup polovne agroopreme", navodi se u javnom pozivu.

Između ostalog, prodaju se sistem za navodnjavanje, traktori, prskalice, kombajni, sadilica, freze i još mnogo toga.

Među 52 polovne mašine, najskuplji je traktor tipa John Deere, koji košta 48.990 KM bez PDV-a, a zatim slijedi traktor zetor super M 98 tip 162 45, sa cijenom od 25.400 KM bez PDV-a, te kombajn, čija je cijena 23.010 KM bez PDV-a.

U Javnom pozivu ističe se da se ponuda smatra blagovremenom ako je prodavcu prispjela najkasnije do 13 časova 27. maja 2022. godine, bez obzira na način na koji je poslata.

"Otvaranje ponuda je javno i izvršiće se istog dana po isteku roka za dostavljanje ponuda. Neblagovremene, nezapečaćene i nekompletne ponude, kao i ponude koje nisu u skladu sa oglasom, neće biti razmatrane. Izbor i proglašenje pobjednika će se izvršiti po kriterijumu ukupne najviše ponuđene cijene. Pobjednik, kao i svi ostali ponuđači, biće pisanim putem obaviješteni o rezultatima, a najkasnije do 5. juna 2022. godine do 14 časova", piše u javnom pozivu.

Dalje se navodi da se oprema prodaje u viđenom stanju bez prava kupca na reklamacije.

"Učesnik koji ponudi najvišu cijenu biće obaviješten da je u roku od dvije nedelje po prijemu obavještenja dužan uplatiti kupoprodajnu cijenu i da preuzme opremu", zaključuje se u javnom pozivu.

Kako su naveli iz ove kompanije ranije za "Nezavisne", proizvodnju iz Laktaša sele u opštinu Bački Petrovac, u Srbiji, koja će postati regionalni proizvodni centar kompanije "PepsiCo" za područje zapadnog Balkana.

"Operacije u BiH će podrazumijevati 32 zaposlena u Laktašima, dok će ostalih 124 dobiti otpremnine na osnovu socijalnog programa", kazali su ranije u ovoj kompaniji za "Nezavisne novine".

Tada su istakli i da će svi koji su bili zaposleni u Laktašima imati priliku da se prijave za novootvorena i upražnjena radna mjesta u Magliću.

"Oni će imati i pravo na dodatak za preseljenje u skladu sa globalnom politikom. Ovakva reorganizacija se sprovodi sa ciljem efikasnijeg rukovođenja lancem snabdijevanja i biće završena do kraja 2021. godine", naveli su ranije u kompaniji "PepsiCo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije