Privreda

Mask: Rukovodioci moraju da rade iz kancelarije barem 40 časova sedmično

Mask: Rukovodioci moraju da rade iz kancelarije barem 40 časova sedmično
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Mask: Rukovodioci moraju da rade iz kancelarije barem 40 časova sedmično

VAŠINGTON - Direktor "Tesle" Ilon Mask navodno je zaprijetio da će otpustiti rukovodioce u kompaniji ukoliko ne nastave da rade iz kancelarija barem 40 časova sedmično, javila je američka agencija "Blumberg".

U tekstu "Blumberga" navodi se da je Mask rukovodiocima poslao elektronsku poruku pod naslovom "Rad na daljinu više nije prihvatljiv", u kojoj je jasno stavio do znanja da će otpustiti one koji nastave sa rutinom rada od kuće.

"Svako ko želi da radi na daljinu mora da bude u kancelariji barem 40 časova sedmično ili da napusti 'Teslu'. To je manje od onoga što tražimo od radnika u fabrici", istaknuto je u Maskovoj poruci.

On je, u isto vrijeme, precizirao da se rukovodioci "Tesle" moraju vratiti u glavnu kancelariju kompanije, a ne u udaljenu filijalu koja nema veze sa njihovim poslovnim dužnostima, prenijela je agencija RIA "Novosti".

Pandemija kovid 19 dovela je do situacije u kojoj su radnici brojnih kompanija započeli rad od kuće kako bi izbjegli infekciju virusom korona. Nakon što su ukinuta ograničenja uvedena zbog epidemije, postalo je jasno da mnogi radnici ne žele da se vrate u svoje kancelarije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije