Privreda

Mask i Bezos se najviše dive kompanija koja im zadaje glavobolju

Mask i Bezos se najviše dive kompanija koja im zadaje glavobolju
Foto: Tanjug/AP | Mask i Bezos se najviše dive kompanija koja im zadaje glavobolju

Samo jedna kompanija je strah i trepet za svjetske milijardere, Ilona Maska i Džefa Bezosa, a to je Google. Uprkos uspjesima koje su postigle njihove imperije, Tesla, odnosno Amazon, ne kriju da se i danas dive ovom moćnom tehnološkom divu, osnovanom prije 22 godine.

Mask, čija neto vrijednost trenutno iznosi 36,1 milijardu dolara, rekao je: "Jedina kompanija koje se plašim je Google". On je, inače, poznat po britkom jeziku i po tome što govori samo ono što misli, a o čemu najčešće piše na Twitteru.

Bezos, najbogatiji čovjek na svijetu, "težak" je 145,4 milijarde dolara, a svoje bogatstvo je dodatno uvećao ove godine, zahvaljujući karantinu, odnosno onlajn porudžbinama. Prema istraživanju konsultantske kuće Copmarisun, Bezos će u ovoj deceniji dosegnuti status prvog bilionera (trilionera) u istoriji.

"Posmatrajte Google kao planinu. Možete se popeti uz nju, ali je ne možete pomjeriti", smatra šef Amazona.

Google važi za kompaniju u kojoj je uživanje raditi, mada su "razmaženi" zaposleni u posljednje vrijeme počeli da se bune, jer su im ukinute beneficije za hranu i teretanu, dok rade od kuće.

Prema aktuelnim saznanjima, ovaj gigant i Facebook nemaju namjeru da vraćaju sve zaposlene u kancelarije prije 2021. godine. Google planira ponovno otvaranje kancelarija u junu, ali će one raditi sa 10 do 15 odsto radne snage.

(Telegraf Biznis)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije